Recept med persilja

Även persiljan har vuxit enormt i pallkragen i år.
Har klippt ned och fryst in men även lagat persiljedoftande mat i flera veckor 🙂
Delar med mig av mitt favoritrecept på köttbullar!

Örtkryddiga småköttbullar

1,5 kg köttfärs
4 dl vatten
1 dl ströbröd
1 dl fiberhavregryn
4-5 tsk salt
4 krm svartpeppar
2 tsk torkad basilika
1 gul lök + 0,5 röd lök, finhackad
3 ägg
1,5-2 dl finhackad persilja
Smör till stekningen

Låt havregrynen och ströbrödet svälla i vattnet i en bunke, ca 10 min. Rör om, lägg i färsen, strö på salt och peppar. Tillsätt lök, örtkryddor och ägg. Rör och blanda noggrant ihop allt till en jämn och smidig färs. Rulla små köttbullar.
Stek dem i smör först på hög värme, sänk sedan värmen till medel tills de är helt klara. Håll dem rörliga under hela stekningen så blir de runda och fina.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *