Körsbär i mängder

Så mycket körsbär som det kommit i år har vi aldrig varit med om tidigare.
Trädet fullkomligt exploderar av söta och saftiga bär denna otroligt varma sommar.

Det har blivit en hel del sylt, i omgångar. Snabbt fixat och så gott!
Körsbärskaka med vaniljsås har det också blivit.
Älskar verkligen att ta reda på det som växer i trädgården men krångligheter känner jag ett starkt motstånd till så de recept jag delar med mig av kommer oftast vara enkla och snabba 🙂

Recept hittar du under bilderna.

körsbärskaka

Körsbärssylt

Körsbärskaka

4 dl vetemjöl
3 dl socker
2 tsk bakpulver
1 krm salt
2 tsk vaniljsocker
1 dl naturell yoghurt el filmjölk
2 st ägg
150g smör
1,5-2 dl urkärnade körsbär

175g ca 30-40 min

Smält smöret. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Häll smöret i en större skål och blanda med yoghurt/filmjölk och ägg. Tillsätt mjölblandningen. Smörj en rund form och häll i smeten. Fördela ut körsbären över kakan och tryck ned dem lite i smeten.

 

Körsbärssylt

2 liter mogna körsbär
1 kg syltsocker

Kärna ur körsbären. Koka dem 10 minuter.
Tillsätt syltsockret  och stormkoka i 5 minuter.
Skumma av noga och häll upp på varma, rena burkar.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *