Dille på dill

En av de mest svenska smaker vi har är väl ändå dillen. En dillvippa på en Toast Skagen är pricken över i och dill som kokar tillsammans med färskpotatisen till midsommar är självklart. Men jag upptäckte snart att jag inte riktigt visste vad jag skulle göra med min dill när det blev tokmycket i pallkragen. Det första jag gjorde efter lite funderande var dillstuvad potatis och till det såklart isterband.

Dillstuvad potatis

Koka ca 1 kg potatis.

Smält 2 msk smör i en stor kastrull.
Rör i 2,5 msk mjöl.
Tillsätt 4 dl mjölk, vispa för att undvika klumpar.
Koka några minuter. Salta och peppra.
Hacka ett stort knippe dill som rörs i när allt kokat ihop.
Skiva potatisen och vänd runt den i den varma såsen.

Till detta:
4 isterband delas på mitten och halveras.
Snitta skinnet och stek sedan i smör.

Isterband med dillstuvad potatis

Tyvärr hade jag missat att handla det givna tillbehöret rödbetor men jag upptäckte att ett glas rödvin passade minst lika bra till 😉

Nu har den späda dillen utvecklat fina kronor och nu har jag nya problem med vad jag ska hitta på med dem men imorgon ska jag klippa ner dem och frysa in, kanske kan jag använda dem till inläggningar av något slag senare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *